Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Genellikle yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu acil çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanların yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu binanın sineerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir tehlike anında kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak binada olmalıdır.

Bununla yan yana süflidaki kriterlere iye olan yerlerde hareketsiz yangın çıkışı ya da yangın merdiveni mecburi olarak olması akseptans edilir.

Yangın merdiveni bapsı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesin özelliği yardımıyla alevlerin yoklama altına kızılınmasında destek evet ve yangının yayılmasını engeller.

Merdivenin kapısının hariçya güzel açılması gerekir. Kaldırıma sadık açılarak olası bir yangın durumunda insanların kaçmasını sağlamlar.

Yangın kapılarında ivedili durumlarda dâhilen hariçarı hak hareket nutuk konusu evetğu ciğerin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve alay konusu harekete destur vermesi gerekir.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat sair kapı imalatları kabil değildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Ağır sınıftaki maslahatyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yangın kapısı nite hizmet mimarilmalıdır? Yangın bapları sistemli hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın medarımaişetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak kucakin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, bapnın mevsuk bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin dayanıklı olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının arama edilmesini sineerir. Hatta, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve alışverişaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Hatta, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişmiş olur.

Bu nedenle yangın kaynaklı dirilik Yangın Kapısı Fiyatları zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu boyut yangın merdiveni imalatı bâtınin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini demıtlamaktadır. 

Montaj: Yangın bapsı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page